Водно подово отопление

Вашият комфорт е нашата мисия

Водно подово отопление

В редица случаи водното подово отопление се оказват много по-ефективно от решенията за принудително затопляне на въздуха, тъй като при тях са елиминират топлинните загуби от въздуховодната мрежа.

Водното подово отопление или така нареченото лъчисто подово отопление го прави подходящо за отопление не само на жилищни, офисни и търговски сгради, но и на големи индустриални халета, складове, при които конвективният топлообмен би бил недостатъчен и много енергийно неефективен.

Системите за подово отопление се базират на физичния принцип, че затопленият въздух се издига нагоре, поради тази причина най-разпространеното тип площно отопление е подовото полагане на тръби.

Предимство на водните подово системи е тяхната възможност за лесно и ефективно изпълнение не само в нови сгради, но и при реновиране на вече същестуващи ОВК системи.

Атанасов Клима ще ви продаде и монтира системата за подово отопление, като това ви гарантира безупречно качество и безпроблемна гаранция.

ОБАДЕТЕ НИ СЕ НА: 0897 33 01 01

ЦЕНИ

Доставка и монтаж на висококачествено водно подово отопление на немската компания REHAU:
Цената на подовото отопление включва:
– Подложка REHAU Basic 15 подложно покритие без изолация.
– Тръба RAUTHERM S тръба PEXa 17х2 мм.
55 лева на квадратен метър с ДДС.
Цената е за 1 кв.м. водно подово отопление и не включва колектори, термостати, делатационен профил, окантваща лента и допълнителна арматура.


  При този тип системи това води до доближаване до перфектния температурен режим в една сграда поради това, че температурата между ограждащите елементи и въздуха е почти еднаква. Подовите отоплителни системи са с висока ефективни сравнено с конвенционалното отопление защото постигат същите резултати, но работят на по-ниски температури на водата което прави използването на ниско температурни източници на топлина като термопомпи и слънчева енергия. Всичко това води до намаляване разходите за отопление и прави вашия дом енергийно ефективен. Водното подово отопление може да бъде захранено с почти всякакъв тип източници на топлина - котел, термопомпа, сондаж, слънчева енергия.

  Предимства:
 • Оптимално използване на енергийните източници
 • Равномерно разпределние на температатурата и оптимален комфорт
 • Висока енергийна ефектовност при използване на възобновяеми изтоници и термопомпа
 • Ниски сметки за отопление и охлаждане
 • Намалява количестово прах във въздуха и предотвратявате появата на мухъл
 • Възможност за внедряване към вече налични отоплителни източници – котел на пелети, термопомпа  От наша страна можете да очаквате пълно съдействие за да можем заедно да изградим една напълно работеща и ефективна система .С помощта на специализиран софтуер нашите високо квалифицирани експерти изчисляват необходимите кръгове за подовото отопление, както и техните размери, дебитите през всеки един кръг, хидравличните съпротивления, необходимите помпи, смесители и спомагателна арматура.

  При нужда от консултация относно водно подово отопление и начините за внедряването им във вашия дом, офис или индустриална сграда, ние сме на ваше разположение.

Атанасов Клима ЕООД е оторизиран инсталатор и дистрибутор на немската компания REHAU.

 

ОСТАНЕТЕ НА ЛИНИЯ:

 

Не се колебайте да се свържете с нас ако имате нужда от:
проектиране, изграждане, поддръжка, абонаментно обслужване, оглед, консултация и изготвяне на оферта

ОБАДЕТЕ НИ СЕ НА: 0897 33 01 01

Пишете ни: