Система за вентилация и климатизация- Ником 65 ЕООД

0
3247
Система за вентилация

Екипа на Атанасов Клима ЕООД изгради цялостна система за вентилация и климатизация на производствено помещение за обработка на метални и графитни детайли на фирма „Ником 65“ ЕООД.

Смукателна система за вентилация.

Инсталацията има за цел да отстрани отделяния при работата на машините фин графитен прах, както и застоялият въздух от помещението.ventilacionna-sistema-smukatelna-3-atanasovclima-ltdЗа тази цел са монтирани три броя местни смукатели с възможност за индивидуално насочване спрямо нуждите на всяко едно работно място. Засмукания, посредством центробежен вентилатор, замърсен въздух се транспортира по мрежа изградена от правоъгълни въздуховоди, преминава през специално изработена и инсталирана филтърна секция и след очистване се изхвърля над билото на сградата.

ventilacionna-sistema-smukatelna-2-atanasovclima-ltdПоради спецификата на обработваните материали в работното помещение, преди всеки смукателен механизъм на системата за вентилация е монтирана регулираща секция (клапа), като по този начин се гарантира оптимални скорости на въздушния поток в клона.

ventilacionna-sistema-centrobejen-ventilator-2-atanasovclima-ltdПри избора на центробежен вентилатор за системата за вентилация е съобразено честото замърсяване на филтърната секция. Поради тази причина и избран вентилатор разполага с необходимия дебит и напор дори при частично замърсени филтри.

ventilacionna-sistema-smukatelna-6-atanasovclima-ltdСистемата за вентилация завършва с „обрано коляно“ завършващ елемент в комбинация с неподвижна жалузийна решетка, разположени на покрива на сградата. Посредством тях системата е предпазена от навлизане на птици и чужди предмети във въздуховодната мрежа.

Нагнетателна система за вентилация / климатизация.

ventilacionna-sistema-nagnetatelna-atanasovclima-ltdИзградената нагнетателна система има за цел да подава свеж и климатизиран въздух в помещението. Монтираните директно на въздуховодната мрежа пет броя правоъгълни решетки с регулиращи секции разпределят въздушния поток равномерно в цялото помещение.

ventilacionna-sistema-nagnetatelna-4-atanasovclima-ltdЗа правилното регулирани на количеството пресен и въздух от рециркулация са монтирани два боря подвижни жалузийни решетки с ръчно регулиране. За пречистването на приточния въздушен поток е поставена допълнителна филтърна секция.

ventilacionna-sistema-kanalen-klimatik-outdoor-atanasovclima-ltdМонтирания канален климатик с марка Fuji Electric от високо напорен тип, има за цел да охлади / затопли до оптимална работна температура подавания в помещението въздух. При избора на климатична система са отчетени като основни критерии: Необходимата мощност при режим на отопление и охлаждане спрямо, топлинните загуби и охладителния товар на помещението и допълнително машината е оразмерена да компенсира необходимата мощност за обработка на подавания свеж въздух.

Nikom - работен проект

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here