Реконструкция – Кухненска вентилация

0
3814
кухненска вентилация

Кухненска вентилация – Дуранкулак

Реконструкцията на кухненска вентилация в село Дуранкулак извършена от екипа на Атанасов Клима ЕООД бе – изработка, доставка и монтаж на кухненски смукатели от островен тип, цялостна подмяна на въздуховодната мрежа и замяна на повреденият вентилатор с нов по-високоефективен такъв.

kuhnenski-smukatel-ostroven-atanasovclima-ltdРеконструкцията на кухненска вентилация е съобразена с всички нормативни и хигиенни изисквания. Доставените кухненски смукатели от островен тип са изработени от висококачествена неръждаема стомана и са окомплектовани с лабиринти филтърни касети изработени от същия материал.

Кухненските смукатели са окомплектовани с дренажни вани и спирателни кранчета за бързо и лесно почистване от натрупаните мазнини. Окачването на кухненските чадъри (ширмове) е направено с шпилка и носеща конструкция скрита в тавана на помещението.

kuhnenski-smukatel-ostroven-3-atanasovclima-ltdЗа правилната работа на една кухненска вентилация с подобни големи размери е необходимо да се предвидят индивидуални регулиращи клапи за всеки участък от кухненските смукатели. Правилното оразмеряване и регулиране на дебита изсмукван въздух, както и размерите на въздуховодната мрежа е предпоставка за правилна, дългогодишна и безшумна работа.

regulirashti-klapi-atanasovclima-ltdЦялата смукателна вентилационна система е изградена от правоъгълни въздуховоди изработени от поцинкована ламарина. Свързването на отделните елементи (прави и фасонни части) от нея е посредством европрофил, като всички връзки се изолират и тиксоват.

vyzduhovodna-mreja-kuhnenska-ventilaciq-atanasovclima-ltdВентилаторът е избран на база нормативни изисквания и е съобразен изцяло с желанието на инвеститора за ниски нива на шум. За намаляване на шумовите нива и вибрациите при работа всички машини са монтирани върху антивибрационни тампони.

centrobejen-ventilator-montaj-atanasovclima-ltdОтвеждането на отработения замърсен въздух се извършва на височина един метър над билото на сградата. За тази цел е поставен завършващ елемент „обратно коляно“, имащо за цел да насочва въздушния поток.

zavyrshvasht-element-atanasovclima-ltdЗавършващия елемент „Обрано коляно“ е снабден с предпазна мрежа (на изхода на вентилационната система) имаща за цел да предпазва от навлизане на твърди предмети, листа и птици, застрашаващи системата от повреда или запушване.

zavyrshvasht-element-obratno-kolqno-atanasovclima-ltdПри всички строително монтажни работи екипа на Атанасов Клима ЕООД се стара да запази високата чистота в кухненските помещения, както и да извърши всички дейности по доставка и монтаж в максимално кратки срокове.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here