Климатични
системи

Вашият комфорт е нашата мисия

КЛИМАТИЧНИ СИСТЕМИ

През последните години масово започнаха да навлизат климатични(термопомпени) системи като системи за отопление, охлаждане и производство на топла вода за битови нужди. Ние от Атанасов Клима сме в състояние да проектираме, изпълним и поддържаме всяка климатична система във вашият дом или офис.

На кратко тази технология използва топлинна енергия от възобновяеми енергийни източници като: заобикалящия ни въздух, реки, езера, морета, геотермална енергия, отпадъчна топлина от технологични процеси и други. Използването на климатични системи е доказано най-евтиният метод за отопление, охлаждане и производство на топла вода за битови нужди на сгради, и всичко това се получава чрез използването на възобновяеми енергийни източници.

Най-използваните климатични системи в момента са „въздух-въздух”, която пренася топлина между вашия дом и въздуха навън. Това означава, че тази енергия се събира от външния въздух и се използва като топлинен източник, който осигурява високо-ефективно отопление и охлаждане в зависимост от режима на работа на системата. Именно това прави този тип системи доста популярни през последните години, тъй-като те могат да осигурят отопление, охлаждане и топла вода за битови нужди, дори при някой системи има възможност за едновременни охлаждане и произодство на топла вода. Например, климатична система с коефицент на трансформация(COP) 4,0 използва 1kWh електрическа енергия и 3 kWh топлинна енергия от околната среда, за да достигне впечатляващата производителност от 4 kWh полезна топлинна енергия. Това прави 4 пъти топлинна енергия спрямо вложената електрическа енергия.

В нашият електронен магазин ще намерите само водещи производители на климатична техника доказани през годините от типа „въздух-въздух” или масово използвания термин климатици. За системи различни от този тип като например „въздух-вода”, „вода-вода”, „вода-въздух” и други, ценовата оферта се образува на база запитване и изготвяне на проект за съответния обект.

ОСТАНЕТЕ НА ЛИНИЯ:

 

Не се колебайте да се свържете с нас ако имате нужда от:
проектиране, изграждане, поддръжка, абонаментно обслужване, оглед, консултация и изготвяне на оферта

 

   Пишете ни: