Отоплителна система и монтаж на климатици в гр Добрич

0
3428
отоплителна система
Отоплителна система работеща с газов котел и алуминиеви глидерни радиатори

Екипа на Атанасов Клима ЕООД изгради цялостна отоплителна система за студените зимни дни, допълнена с климатични системи единичен сплит за охлаждане, през летния сезон на свои клиенти в град Добрич.

Отоплителна система

aluminiev-radiator-atanasovclima-ltd

Изградената отоплителна инсталация работи посредством кондензен котел на природен газ с марка ARISTON. Избрания газов котел е двуконтурен като освен за отопление той се използва и за производство на битова гореща вода. Газовия котел ARISTON е снабден с вградено управление, което регулира горивния процес така че котела да работи в максимално дълго време в „кондензен“ режим, постигайки най-високи стойности на КПД.

gazov-kotel-ariston-atanasovclima-ltd

При изграждането на отоплителната система е заложено на лъчева схема с „подаващ“ и „връщащ“ колектор. Тръбните трасета до всеки отоплителен уред – алуминиеви глидерни радиатори – са изградени посредством многопластова тръба с алуминиева вложка.

kolektorna-grupa-montaj-atanasovclima-ltd

Положеното тръбно трасе е вкопано в подовата замазка, като тръбите са поставени в предпазни гофрирани маркучи в съответния цвят. Във всички помещения са поставени алуминиеви глидерни радиатори, свързани диагонално за максимална ефективност на отоплителния уред. На всеки радиатор е поставена термоглава за регулиране на температурата в помещението, както и секретен регулиращ вентил за правилната наладка на системата. Във всички мокри помещения са монтирани алуминиеви лири за баня имащи за цел да отопляват помещението и даващи възможност за изсушаване и затопляне на хавлии и кърпи.

montaj-aluminiev-radiator-atanasovclima-ltd

Климатични системи

montaj-vytreshno-tqlo-mitsubishi-electric-msz-muz-sf25ve-atanasovclima-ltd
Mitsubishi Electric MSZ SF25VE

За охлаждане през Лятото, както и за отопление, през преходните сезони, където не е необходима високата топлинна мощност на отоплителната система, екипа на Атанасов Клима ЕООД монтира три броя високо ефективни климатични системи. Подбраните термопомпени агрегати работещи на директно изпарение са марка Mitsubishi Electric модел MSZ/MUZ-SF25VE (9000 BTU). Този модел е доказан с високото си качество и надеждност, както и с изключително високите работни параметри.

vytreshno-tqlo-mitsubishi-electric-msz-muz-sf25ve-atanasovclima-ltd
Mitsubishi Electric MSZ SF25VE

Освен изключителните технически характеристики, климатиците с марка Mitsubishi Electric, притежават и изключителен дизайн, подходящ за всеки тип помещение. Поради тази причина за трите помещения бе избран еднотипен модел подхождащ изцяло на интериорният  дизайн на помещенията и тяхното приложение.

montaj-vynshni-tela-mitsubishi-electric-msz-muz-sf25ve-3-atanasovclima-ltd
Mitsubishi Electric MUZ SF25VE

При монтажа на външните агрегати на климатичните системи, екипа на Атанасов Клима ЕООД постигна максимална симетрия и красив външен вид, спазвайки напълно правилата и нормите при монтажа на този тип системи. Всички тръбни трасета между външните и вътрешните тела на климатичните системи, са вкопани в тухления зид на сградата, а след това затворени с пред стенна обшивка от гипс-картон. плоскости. Дренажните пътища също са вкопани в стените, като всички се отвеждат до сифони или улуци.

montaj-vynshni-tela-mitsubishi-electric-msz-muz-sf25ve-atanasovclima-ltd
Mitsubishi Electric MUZ SF25VE

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here