Гаражна вентилация – Варна

0
5979
гаражна вентилация
гаражна вентилация Варна

Гаражна вентилация в град Варна, бул. Сливница.

Екипа на Атанасов Клима ЕООД изгради една цялостна система за гаражна вентилация в подземен гараж на жилищна сграда намираща се в град Варна, булевард Сливница.

vyzduhovodi-reshteki-garajna-ventilaciq-3-atanasovclima-ltd

Системата е изцяло изпълнена по технически проект, като всички елементи от нея са съобразени и със специфичните изисквания на инвеститора.

vyzduhovodi-reshteki-garajna-ventilaciq-7-atanasovclima-ltd

Системата за гаражна вентилация работи посредством един брой канален вентилатор – взривозащитен – изсмукващ необходимият дебит въздух – 3500м3/ч. Подбраната машина е трифазна с мощност 1,5кВт.

kanalen-ventilator-garajna-ventilaciq-atanasovclima-ltd

Изсмукването на въздуха от помещението се осъществява, чрез четиринадесет на брой решетки с размери 300х150. Решетките са специално гаражно изпълнение с вградена регулираща секция. Всички решетки са разпределени равномерно в помещението като една част са поставени върху хоризонтални участъци, а друга върху индивидуални спусъци. По този начин се гарантира качественото отвеждане на димните газове от подземния гараж.

kanalen-ventilator-garajna-ventilaciq-2-atanasovclima-ltd

За правилното разпределение на дебита на системата са монтирани ПЖР (подвижни жалузийни решетки).

vyzduhovodi-reshteki-garajna-ventilaciq-2-atanasovclima-ltd

Предвидена е и противодимна система за отвеждане на дим и топлина при евентуален пожар в помещението. За тази система е монтиран осов тип вентилатор с номинален дебит 24 000м3/ч. трифазно захранване и мощност от 3.0 кВт.

Protivodimen-ventilator-garajna-ventilaciq-2-atanasovclima-ltd

Цялостната система за гаражна вентилация е изградена от правоъгълни въздуховоди изработени от висококачествена поцинкована ламарина. Свързването на отделните прави участъци и фасонни части се осъществява посредством сглобка на европрофил, като задължително се използва уплътнителна лента и акрилен уплътнител – за образуваните фуги. Окачването е постигнато, чрез носещи профили окачени на шпилки. Всички елементи са монтирани на вибропоглъщащи тампони, като така се гарантират ниски нива на шум и вибрации.

vyzduhovodi-reshteki-garajna-ventilaciq-atanasovclima-ltd

Изхвърлянето на замърсения въздух се осъществява на разстояние 1.5 метра над билото на сградата, като е монтиран завършващ детайл с НЖР (неподвижна жалузийна решетка).

vyzduhovodi-reshteki-garajna-ventilaciq-1-atanasovclima-ltd

Компенсацията с пресен въздух ще се постигне, през подхода към подземния гараж, където е предвидена рампа за автомобили.

vyzduhovodi-reshteki-garajna-ventilaciq-8-atanasovclima-ltd

Атанасов Клима ЕООД – Вашият комфорт и нашата мисия!

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here