Въздуховоди

0
2499
Вентилационни системи Варна - въздуховоди

Вентилационните инсталации са предназначение за поддържане на определени параметри на въздуха в зависимост от изискванията по санитарно хигиенни норми. Служат за внасяне на пресен и изхвърляне на отработения въздух от помещението.

Въздуховодите са елементи на вентилационните инсталации и съоражения, през които се движи въздух. В зависимост от формата въздуховодите биват:

  • Правоъглни
  • Кръгли

Въздуховоди - вентилационни системи*Правоъгълните въздуховоди са подходящи за места, които имат ограничение на размера (за монтаж над окачени тавани и др.). С правоъгълните въздуховоди, лесно се правят преходи и заобикалят препятствия (обиколка на трегери и друг вид конструкции), това ги прави ‘‘пъргави‘‘ и удобни за работа. Отделните части на взъдуховодното трасе се свързват с помоща на фланци(който са монтирани от двата края на  въздуховода), между които се се слага уплътнителна лента. Като размери на напречното сечение са в големи граници и се оразмеряват по желание и нуждите на изпълнителя. Изработват се от поцинкована ламарина.

Кръгли въздуховоди - вентилационни системи варна

 

Кръглите въздуховоди от своя страна са подходящи за промишлени предприятия и големи въздуховодни инсталации. Поради лесния  монтаж на отделните парчета от въздуховода, големите въздуховодни трасета се реализират за кратко време. Връзката между отделните части от въздуговодната мрежа се осъществява чрез перфолента, която ги фиксира едно за друго. Изработват се от поцинкована ламарина.

 

Гъвкави кръгли въздуховоди от атанасовклима - вентилационни системи варнаОт своя страна , там където е затруднен достъпът може да се монтират и гъвкави кръгли въздуховоди. Предимството им е, че са лесни за монтаж на неудобни места и по този начин правят реализацията на въздуговодната инсталация възможна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here