Вентилационна система и климатична инсталация магазин

0
6105
вентилационна система
Система за вентилация и климатизация в хранителен магазин

Вентилационна система и климатизация на новооткрит магазин в град Суворово.

vytreshni-tela-klimatizaciq-magazin-4-atanasovclima-ltd

Екипа на Атанасов Клима ЕООД изгради смукателна и нагнетателна вентилационна система за новооткрития магазин за хранителни стоки в град Суворово. За отопление и охлаждане на търговската и офис частта на магазина са поставени климатични сплит системи от касетъчен и високо стенен тип.

reshteki-ventilaciq-magazin-3-atanasovclima-ltd

Смукателната вентилационна система работи посредством центробежен вентилатор монтиран в шумозаглушен вентилационен бокс. В помещенията са монтирани три броя квадратни вентилационни решетки с размер 600х600мм в комплект с монтажни кутии и регулиращи секции. В допълнение са монтирани и три броя стенни вентилационни решетки с размери 125х125мм отново с монтажни кутии и регулиращи секции. На фасадата на сградата е поставена един брой НЖР (неподвижна жалузийна решетка) служеща за изхвърляне на замърсения въздух.

reshteki-ventilaciq-magazin-2-atanasovclima-ltd

Нагнетателна вентилационна система е изградена на базата на центробежен вентилатор монтиран в шумозаглушен вентилационен бокс, електрическа нагревателна секция служеща за подгряване на пресния въздух в помещението. За чистотата на подавания въздух се грижи филтърна секция с размери 500х300мм. Разпределението на пресния въздух е постигната посредством три броя квадратни вентилационни решетки с размер 600х600мм в комплект с монтажни кутии и регулиращи секции, монтирани на растерен таван тип „Армстронг“.

vynshni-tela-klimatizaciq-magazin-2-atanasovclima-ltd

Въздуховодната мрежа е изградена от правоъгълни въздуховоди изработени от поцинкована ламарина, като трасето обслужващо нагнетателната вентилационна система е изолирано с минерална вата.

fasadni-reshtki-ventilaciq-magazin-atanasovclima-ltd

Смукателната вентилационна система в санитарните възли изградена от Атанасов Клима ЕООД работи посредством два броя кръгли канални вентилатори и монтирани в тавана конусни смукатели. Замърсения въздух се изхвърля от сградата посредством въздуховодна мрежа изградена от гъвкави въздуховоди.

vytreshni-tela-klimatizaciq-magazin-3-atanasovclima-ltd

Монтираните климатични системи работещи на директно изпарение са с мощност 36 000 BTU. Монтираните мощности са спазени напълно от предоставения проект, както са съобразени всички изисквания на инвеститора за видна на монтираните тела.

vynshni-tela-klimatizaciq-magazin-4-atanasovclima-ltd

Офисите към търговския обект се отопляват и охлаждат, чрез климатична система работеща на директно изпарение, като тук е монтирано тяло от високостенен тип. Подбраната мощност от 9000 BTU е на база инвестиционен проект и задание от инвеститора.

vynshni-tela-klimatizaciq-magazin-5-atanasovclima-ltd

На обекта е изградена система за автоматика и управление на всички монтирани от Атанасов Клима ЕООД вентилатори (смукателни и нагнетателни) и електрическа подгревателна секция.

 avtomatika-ventilaciq-magazin-2-atanasovclima-ltd

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here